Ανανέωση για το Perpetuus Ερυθρό!

Perpetuus Red New

Ο premium ερυθρός οίνος της NICO LAZARIDI λανσάρεται στην αγορά με ιδιαίτερη ποικιλιακή σύνθεση, εφαρμόζοντας ερυθρή οινοποίηση με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και απουσία φιλτραρίσματος. Αποτελεί ένα cult wine, το οποίο διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα.

 

Η NICO LAZARIDI αποφάσισε να αλλάξει το χαρμάνι αναδεικνύοντας την ποικιλία Μαυρούδι, δημιουργώντας έναν σπουδαίο οίνο με τη συμμετοχή γηγενούς ποικιλίαςΗ εταιρεία, επιχειρώντας να δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον οίνο, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή από την αρχαιότητα ποικιλία Μαυρούδι, η οποία έχει τις ρίζες της στην πατρίδα του Διόνυσου, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Σε συνδυασμό με την ποικιλία Cabernet Franc χαρίζει εξαιρετική πολυπλοκότητα στον οίνο.

 

Ο αέναος κύκλος της ζωής της αμπέλου στάθηκε πηγή έμπνευσης για την ονοματοδοσία του Premium αυτού οίνου, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση, πριν από 14 χρόνια. Η νέα ετικέτα του Perpetuuus Ερυθρό δίνει έμφαση στη δύναμη του ονόματος που αναγράφεται με έντονα μωβ στοιχεία ενώ το περίγραμμα του οινοποιείου Château NICO LAZARIDI, όπου γίνεται η παραγωγή, εμφιάλωση και παλαίωση, δεσπόζει στο επάνω μέρος.

 

Το Perpetuus Ερυθρό 2016 διαθέτει βαθύ πορφυρό χρώμα με μωβ ανταύγειες. Τη μύτη κατακλύζουν αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, βιολέτας, με νότες από μπαχάρια όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα και μαύρο πιπέρι τα οποία φανερώνουν την 24μηνη παραμονή σε καινούργια δρύινα βαρέλια. Ένα cult wine με γεμάτο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα, στιβαρές τανίνες και μακρά επίγευση που δεν σταματά να εντυπωσιάζει…

 

Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος του Perpetuus Ερυθρό είναι 18-20oC και μπορεί να συνοδεύει ιδανικά κότσι αρνιού με σαφράν, χοιρινό καρέ με σάλτσα σταφυλιού και ορεινό κυνήγι.

 

Perpetuus ΕΡΥΘΡΟ

Ποικιλιακός Οίνος

Κατηγορία: Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Franc 60%, Μαυρούδι 40%.

Αλκοόλ: 13%

Πηγή: www.nicolazaridi.gr