Cavalieri Lazaridi, 1.5lt, Ερυθρό, 2014

Περισσοτερες Οψεις

Cavalieri Lazaridi, 1.5lt, Ερυθρό, 2014
42,16 €

Το Cavalieri Lazaridi Ευθρό είναι ένα ξεχωριστό χαρμάνι, που προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης συνδυάζοντας τις κοσμοπολίτικες ποικιλίες Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Merlot με το μεσογειακό Sangiovese..

Το Cavalieri Lazaridi Ερυθρό 2014 διατίθεται επίσης και σε φιάλες: STANDARD (0,75 Lt) DOUBLE MAGNUM (3 Lt)

Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα

Ποικιλιακή σύνθεση
Sangiovese 35%, Cabernet Franc 30%, Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 15%.

Περιοχή
Δημοτικά Διαμερίσματα Αγοράς και Πηγαδίων.

Αλκοόλ
13,5%

Γλυκύτητα / Ξηρότητα
Ξηρός

Βαρέλι
Ωρίμαση σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.

Φύλαξη
Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.

Γευστικό ταίριασμα
Συνοδεύει ώριμα τυριά, κρέατα σχάρας, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και κυνήγι με σύνθετες σάλτσες

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Σερβίρεται στους 18-20oC

Ποσότητα
1,5 lt

Εσοδεία - Χρονιά
2014

SKU cavalieri-lazaridi-1500ml-erithro-2014
Κατηγορίες Οίνοι, 1.5 lt

Άμεσα διαθέσιμο

To όνομα Cavalieri LAZARIDI παραπέμπει στον τίτλο του Cavaliere που έχει απονεμηθεί σε μέλη της οικογένειας Νίκου Λαζαρίδη, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην Ιταλική Δημοκρατία.

Tasting notes
Βαθύ πορφυρό χρώμα. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών με νύξεις βοτάνων. Διαθέτει γεμάτο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Μακρά επίγευση και πολυπλοκότητα.

Καλλιέργεια
Εδάφη μέτριας σύστασης με ελαφριά κλίση σε υψόμετρο 250m με βορειοανατολική έκθεση, αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ποικιλιών και την ωρίμαση των καρπών τους.

Οινοποίηση
Ακολουθείται μερική ζύμωση κάθε ποικιλίας ξεχωριστά σε ανοξείδωτη δεξαμενή και χαμηλή θερμοκρασία τουλάχιστον για μια εβδομάδα. Ξεκινώντας με το Cabernet Franc, το Cabernet Sauvignon και το Merlot και όταν είναι στην κατάλληλη ωριμότητα το Sangiovese ακολουθείται συνοινοποίηση όλων των ποικιλιών για 15 ημέρες περίπου και μηλογαλακτική ζύμωση.

Οινολογικές αναλύσεις:

Αλκοολικός τίτλος: 13,5%

Ολική οξύτητα: 5,4 g/l

Ανάγοντα σάκχαρα: 3,13 g/l

pH: 3,58

Loading...