ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3

Περισσοτερες Οψεις

New
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 3: ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ Ερυθρό 2013 & ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ Λευκό 2018 ***ΔΩΡΟ το Λεύκωμα MAGIC ICON
44,00 €

Ευχηθείτε και πιείτε στην υγειά όσων γιορτάζουν! Στείλτε έγκαιρα τις ευχές σας μαζί με επιλεγμένους οίνους και τις ειδικές προσφορές της NICO LAZARIDI!

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ: Το απόλυτο icon wine! Το κρασί που έγραψε οινική ιστορία και αναζητείται φανατικά κάθε χρόνο όχι μόνο για την απαράμιλλη γεύση του αλλά και τη συλλεκτική του φιάλη, που αλλάζει το εικαστικό της θέμα κάθε χρονιά!

Η Προσφορά 3 που δημιουργήσαμε για όλους όσοι γιορτάζουν, περιλαμβάνει μία δωροσυσκευασία με μία φιάλη ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ Ερυθρό 2013 και μία φιάλη ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ Λευκό 2018 και ΔΩΡΟ το επετειακό λεύκωμα MAGIC ICON για τα 25 χρόνια του εμβληματικού οίνου!

H προσφορά ισχύει έως και 16/12


Το Μαγικό Βουνό -μυστηριακό ως προς το όνομά του παραπέμπει στο χρυσοφόρο Παγγαίο όρος που υψώνεται επιβλητικό απέναντι από το Οινοποιείο Château Νico Lazaridi και συνδέεται με τον ιστορικό θησαυρό της Διονυσιακής λατρείας, την αναζήτηση θησαυρών από τον Μέγα Αλέξανδρο και αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ ανατολής και δύσης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2013

Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά

Ποικιλιακή σύνθεση
Cabernet Sauvignon 50%, Cabernet Franc 50%.

Αλκοόλ
15%

Γλυκύτητα / Ξηρότητα
Ξηρός

Φύλαξη
Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 10-15 χρόνια από τον τρύγο

Γευστικό ταίριασμα
Συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα με περίπλοκες σάλτσες, φτερωτό και ορεινό κυνήγι καθώς και ώριμα πικάντικα τυριά.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Σερβίρεται στους 18-20oC

Ποσότητα
750ml

Εσοδεία - Χρονιά
2013


Το έργο που απεικονίζεται φέρει την υπογραφή του ζωγράφου Γιώργου Ταξίδη . Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, του Facultad de Bellas Artes της Μαδρίτης, ο δραμινός καλλιτέχνης ζει πλέον στην Νέα Υόρκη όπου φοιτά ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο New York Academy of Art με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και του Οργανισμού ΝΕΟΝ. Έργα του βρίσκονται σε διάφορες συλλογές εντός κι εκτός Ελλάδας.


ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ 2018

Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά

Ποικιλιακή σύνθεση
Sauvignon Blanc 100%

Αλκοόλ
13.85%

Γλυκύτητα / Ξηρότητα
Ξηρός

Φύλαξη
Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 4-5 χρόνια από τον τρύγο

Γευστικό ταίριασμα
Συνοδεύει ευχάριστα θαλασσινά, λιπαρά ψάρια, καπνιστό σολομό, λευκά κρέατα και πουλερικά με ελαφρές σάλτσες.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Σερβίρεται στους 10-12oC

Ποσότητα
750ml

Εσοδεία - Χρονιά
2018To έργο της ετικέτας απεικονίζει ένα αεροπλάνο του περασμένου αιώνα που πετά σε έναν απειλητικό ουρανό πάνω από έναν σκοτεινό ορεινό όγκο και το φιλοτέχνησε ο εικαστικός καλλιτέχνης Γιάννης Γιγουρτάκης. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών, έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις και έργα του βρίσκονται σε αρκετές ατομικές συλλογές. Το 2016 ήταν ένας από τους 125 εικαστικούς από όλο τον κόσμο που δούλεψαν στην ταινία animation “Loving Vincent” με θέμα την ζωή του Vincent Van Gogh.
SKU name-offer-3

Άμεσα διαθέσιμο

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟ 2013

Tasting notes
Διαθέτει έντονο βαθυκόκκινο χρώμα με ελαφρές κεραμιδί ανταύγειες. Στην μύτη πληθωρικά αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, βιολέτας, καφέ και σοκολάτας δένουν αρμονικά με τoν ιδιαίτερο χαρακτήρα των μπαχαρικών. Στόμα, ευγενικό και ισορροπημένο με αρωματικό πλούτο και μακρά επίγευση.


Οινοποίηση
Κλασική οινοποίηση ερυθρού οίνου μακράς μεταζυμωτικής εκχύλισης και αύξηση της αναλογίας στέμφυλων/μούστου με παραμονή για ωρίμαση 18-20 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια και έπειτα 18 μήνες σε αναγωγικό περιβάλλον μέσα στη φιάλη


ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟ 2018

Tasting notes
Διαυγές κιτρινοπράσινο χρώμα. Στην μύτη, υπέροχα αρώματα καλοκαιρινών εξωτικών φρούτων όπως πεπόνι, μάνγκο και ώριμο κίτρο δένουν αρμονικά με τα αρώματα των ξηρών καρπών και της βανίλιας που γεννιούνται από την παραμονή του οίνου για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια παρουσία οινολασπών. Γεμάτο και λιπαρό στόμα σε απόλυτη ισορροπία με την οξύτητα. Μακρά επίγευση με νότες μπριός και ξηρών καρπών.

Οινοποίηση
Ακολουθείται η μέθοδος κρυοεκχύλισης ενώ οι θερμοκρασίες ζύμωσης διαφέρουν για κάθε αγροτεμάχιο ξεχωριστά προκειμένου να εξασφαλίσουμε στο μέγιστο όλη την αρωματική παλέτα του Sauvignon Blanc. Ωριμάζει σε επιλεγμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες. Παράλληλα εφαρμόζουμε batonnage με φίνες οινολάσπες.MAGIC ICON

Μια ειδική έκδοση που θα εκτιμήσει όχι μόνο κάθε οινόφιλος αλλά και φίλος των Καλών Τεχνών! Το λεύκωμα εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων του ΜΑΓΙΚΟΥ ΒΟΥΝΟΥ. Περιλαμβάνει κείμενα και φωτογραφίες από όλα τα έργα τέχνης που έχουν κοσμήσει τις ετικέτες του διάσημου icon wine της NICO LAZARIDI.
Loading...