Το Μαύρο Πρόβατο Ροζέ

Περισσοτερες Οψεις

Το Μαύρο Πρόβατο Ροζέ Grenache Rouge - Syrah 0.75lt, 2019
11,53 €

Το Μαύρο Πρόβατο ροζέ, ένα όνομα εκκεντρικό για ένα προϊόν που τονίζει τη διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του.

Το μαύρο πρόβατο Grenache Rouge - Syrah 2019 διατίθεται επίσης και σε φιάλη MAGNUM (1,5 Lt)

Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο

Ποικιλιακή σύνθεση
Grenahe Rouge 60%, Syrah 40%

Περιοχή
Πρόποδες Παγγαίου Όρους

Αλκοόλ
12,9%

Γλυκύτητα / Ξηρότητα
Ξηρό

Βαρέλι
-

Φύλαξη
Επιδέχεται παλαίωση για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο

Γευστικό ταίριασμα
Συνοδεύει ευχάριστα λαδερά φαγητά, ορεκτικά και σαλάτες όπως και φρέσκα φρούτα εποχής. Μπορείτε ακόμη να το απολαύσετε μόνο του ως απεριτίφ.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος
Σερβίρεται στους 8-10oC

Ποσότητα
0,75 lt

Εσοδεία - Χρονιά
2019

SKU to-mauro-provato-750ml-rose-2019
Κατηγορίες Ροζέ

Άμεσα διαθέσιμο

Ένα φινετσάτο κρασί που παραπέμπει στα ροζέ κρασιά της Προβηγκίας. Διαθέτει βιδωτό πώμα και trendy εμφάνισή. Παράγεται στο Οινοποιείο Μακεδών στον Πλατανότοπο Καβάλας, ενώ οι αμπελώνες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οινοποιείο. Η ιδιαίτερη οινοποίηση του κρασιού Μαύρο Πρόβατο ροζέ ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο ποικιλιών Grenache Rouge & Syrah.

Tasting notes
Αχνό χρώμα του σολομού. Έντονα ανθικά και φρουτώδη αρώματα τριαντάφυλλου, αγιόκλημα, νεκταρίνι, πεπόνι και φράουλας σε συνδυασμό με ελαφριές νότες άσπρου πιπεριού. Πλούσιο στο στόμα με ευχάριστη τραγανή οξύτητα. Τα αρώματα του στόματος ακολουθούν τα αρώματα της μύτης θυμίζοντας τριαντάφυλλο, ροδάκινο, πεπόνι και κεράσι (τσιχλόφουσκα) με μέτρια φρουτώδη επίγευση.

Καλλιέργεια
Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m.

Οινοποίηση
Η ροζέ οινοποίηση ξεκινά με τον πρώιμο τρύγο των σταφυλιών των ποικιλιών Syrah και Cabernet Sauvignon. Η μικρή σε χρονική διάρκεια παραμονή των στέμφυλων και του χυμού στο πιεστήριο διαμορφώνει το χρώμα του κρασιού. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

Οινολογικές αναλύσεις:

Αλκοολικός τίτλος: 12,9 %

Ολική οξύτητα: 5,25 g/l

Ανάγοντα σάκχαρα: 1,76 g/l

pH: 3,39

Loading...